Mlsat se dá i zdravě a bez výčitek! Pokud máte chuť na něco sladkého, zkuste oblíbený recept naší kolegyně a instruktorky Moniky Trnkové na Fitness Krtkův dort. Nezapomeňte nám dát vědět, zda jste ho vyzkoušeli a jak vám chutnal. Dobrou chuť.
Suroviny
Na těsto
- 1 balení čokoládového pudingu
- 30 g čokoládového proteinu
- 20 g kakaa
- 1/2 balení kypřicího prášku
- vanilkové Flavour Drops či jiné tekuté sladidlo
- 4 vejce
- kokosový olej
Na náplň
- 2 banány
- 250 ml mléka
- 1 balení vanilkového pudingu
- vanilkové Flavour Drops – či jiné tekuté sladidlo
- 300 g tvarohu
- 30 g vanilkového proteinu
Postup
Nejprve smícháme suché suroviny – pudinkový prášek, proteinový prášek, kakao a kypřící prášek. Pak přidáme vejce a sladidlo, ze kterých vytvoříme těsto a přelijeme ho do vymazané dortové formy (či vyložené pečícím papírem) o průměru cca 20 cm. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 175 ˚C asi 20 minut.
Mezitím si připravíme krém, který bude náplní do dort. Vanilkový pudink připravíme s 250ml mléka (jedná se o poloviční porci, aby byl krém hustší) a osladíme tekutým či sypkým sladidlem. V míse smícháme tvaroh s proteinovým práškem a tuto hmotu později přidáme k lehce vychladlému pudinku. Vše společně promícháme, čímž vytvoříme hustý krém.
Vychladlý korpus vydlabeme lžící, a přitom dáváme pozor na to, abychom ho neproděravěli. Okraj korpusu necháme cca 2 cm a celý vyložíme podélně nakrájenými banány. Poté na ně vrstvíme krém, tak aby dort připomínal tvar krtiny. Zbylý korpus, který jsme vydlabali, rozdrobíme na malé kousky a posypeme jím krém (krtinu). Je třeba trochu zatlačit, aby kousky korpusu na krému držely.
Hotový dort necháme uležet v lednici přes noc a poté podáváme.