Velikonoční fitness recepty

StravováníTrendy
Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 12 [name] => Stravování [slug] => stravovani [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 12 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 93 [filter] => raw [cat_ID] => 12 [category_count] => 93 [category_description] => [cat_name] => Stravování [category_nicename] => stravovani [category_parent] => 0 ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 10 [name] => Trendy [slug] => trendy [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 10 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 37 [filter] => raw [cat_ID] => 10 [category_count] => 37 [category_description] => [cat_name] => Trendy [category_nicename] => trendy [category_parent] => 0 ) )

Máme pro vás 3 velikonoční fitness recepty, po kterých zůstanete i nadále ve formě! Zkuste s námi velikonoční nádivku, beránka nebo plněná vajíčka.  

Velikonoční nádivka

Ingredience:

  • Kuřecí prsa 600 g
  • Celozrnný toustový chléb 200 g
  • Vejce 3 ks
  • Mrkev 100 g
  • Mražený hrášek 200 g
  • Nízkotučné mléko 200 ml
  • Bílý jogurt 3% 150 g
  • Strouhaný sýr do 30 % t. v s. 200 g
  • Česnek 15 g (3 velké stroužky)
  • Sůl 2 lžičky
  • Pepř 1 lžička

Postup:

Hrášek necháme rozmrazit. Kuřecí maso očistíme od tuku, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Na kostičky nakrájíme také toustový chléb. Česnek oloupeme a prolisujeme, mrkev rozmixujeme najemno v mixéru se sekáčkem. Bílky oddělíme od žloutků, přidáme špetku solí a vyšleháme tuhý sníh pomocí šlehače. Všechny ingredience smícháme ve velké míse a na závěr přidáme sníh. Směs nalijeme do hranaté formy (rozměr 23 x 23 cm) a pečeme 30 – 60 minut v předehřáté troubě při 170 °C. Nádivka je hotová, jakmile je do zlatova, vždy záleží na formě.

Velikonoční beránek

Ingredience:

  • Špaldová mouka hladká 250 g
  • Vlašské ořechy 100 g
  • Prášek do pečiva 2 ks
  • Vejce 4 ks
  • Mandlové aroma 1 lžička
  • Jablko 1 ks
  • Mrkev středně velká 2 ks
  • Med 100-150 g dle chuti
  • Mletá skořice 2 lžičky
  • Sůl špetka
  • Kokosový olej na vymazání

Postup:

Do misky dáme vajíčka s medem a vše rozmixujeme do lehké pěny. Smícháme mouku s kypřícím práškem a prosejeme. Prosetou mouku pak přidáme k rozmixované (našlehané) směsi spolu s mandlovým aroma, skořicí a špetkou soli. Poté vše promícháme. Vlašské ořechy si rozděláme na dvě poloviny, jednu polovinu nasekáme a druhou pomeleme. Mrkev a jablko nastrouháme na jemno, přidáme k nim veškeré ořechy a přimícháme do těsta. Formu na beránka, kterou jsme vymazali kokosovým olejem můžeme ještě vysypat špaldovou moukou či mletými ořechy a poté do ní těsto nalijeme. Pečeme v troubě při 180 ˚C asi 40 minut dle zkušeností s vaší troubou. Po vychladnutí vyklopíme.

Velikonoční plněná vejce

Ingredience:

  • Natvrdo uvařená vejce 5 ks
  • Krůtí šunka min. 90 % 100 g
  • Sterilované okurky 60 g
  • Polotučná hořčice 15 g
  • Bílý jogurt 3,5 % 70 g
  • Sůl a pepř na dochucení
  • Sladká paprika a pažitka na ozdobení

Postup:

Vejce dáme uvařit a mezitím si nakrájíme šunku a okurky nadrobno. Vejce oloupeme a rozkrájíme na poloviny. Žloutky dáme stranou. Ostatní ingredience kromě bílků smícháme a podle chuti přidáme sůl a pepř. Směsí naplníme poloviny vajec, tedy bílky, posypeme paprikou a pažitkou. Můžeme podávat samostatně nebo s celozrnným pečivem. Zbylou směs můžeme použít i jako pomazánku

Přejeme vám dobrou chuť.