Lilkové lasagne

Stravování
Array ( ) Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 12 [name] => Stravování [slug] => stravovani [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 12 [taxonomy] => category [description] => [parent] => 0 [count] => 93 [filter] => raw [cat_ID] => 12 [category_count] => 93 [category_description] => [cat_name] => Stravování [category_nicename] => stravovani [category_parent] => 0 ) )

Lehčí varianta tohoto oblíbeného jídla, stojí určitě za vyzkoušení.

Ingredience:

  • 2 větší lilky
  • 300 g mletého masa (např. hovězí s menším obsahem tuku)
  • 1 omáčku Bonduelle Légumio (sklenice)
  • 2 stroužky česneku
  • strouhaný parmezán
  • oregano
  • tymián
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl

Postup:

Lilek omyjeme, neloupeme a bez stopky nakrájíme podélně na tenčí plátky. Narovnáme na plech, potřeme olivovým olejem a posolíme, pečeme do zlatova.

V pánvi si orestujeme maso, přidáme česnek, sůl, pepř dle chuti. Přidáme hotovou omáčku, krátce povaříme, můžeme dochutit oreganem a tymiánem.

Do vyšší formy (může být na chlebíček, nebo dortové kulaté) pokládáme vrstvy opečených lilků a střídáme s vrstvou masa a omáčky a prosypáváme parmezánem. Končíme omáčkou a sýrem. Dáme ještě zapéct na 30 min, 180°C. Poté nechte trochu lasagne vychladnout, lépe se vám budou servírovat.