Lehčí varianta tohoto oblíbeného jídla, stojí určitě za vyzkoušení.
Ingredience:
- 2 větší lilky
- 300 g mletého masa (např. hovězí s menším obsahem tuku)
- 1 omáčku Bonduelle Légumio (sklenice)
- 2 stroužky česneku
- strouhaný parmezán
- oregano
- tymián
- olivový olej
- pepř
- sůl
Postup:
Lilek omyjeme, neloupeme a bez stopky nakrájíme podélně na tenčí plátky. Narovnáme na plech, potřeme olivovým olejem a posolíme, pečeme do zlatova.
V pánvi si orestujeme maso, přidáme česnek, sůl, pepř dle chuti. Přidáme hotovou omáčku, krátce povaříme, můžeme dochutit oreganem a tymiánem.
Do vyšší formy (může být na chlebíček, nebo dortové kulaté) pokládáme vrstvy opečených lilků a střídáme s vrstvou masa a omáčky a prosypáváme parmezánem. Končíme omáčkou a sýrem. Dáme ještě zapéct na 30 min, 180°C. Poté nechte trochu lasagne vychladnout, lépe se vám budou servírovat.